Iesirea - Cap. 17

Apa din piatra.

1. Dupa aceea a plecat la drum toata obstea fiilor lui Israel din pustia Sin, dupa porunca Domnului, si a tabarat la Rafidim, unde poporul nu avea apa de baut.
2. Si poporul cauta cearta lui Moise, zicand: “Da-ne apa sa bem!” Iar Moise le-a zis: “De ce ma banuiti si de ce ispititi pe Domnul?”
3. Atunci poporul, apasat de sete, cartea impotriva lui Moise si zicea: “Ce este aceasta? Ne-ai scos din Egipt ca sa ne omori cu sete pe noi, pe copiii nostri si turmele noastre?”
4. Iar Moise a strigat catre Domnul si a zis: “Ce sa fac cu poporul acesta? Caci putin lipseste ca sa ma ucida cu pietre”.
5. Zis-a Domnul catre Moise: “Treci pe dinaintea poporului acestuia, dar ia cu tine cativa din batranii lui Israel; ia in mana si toiagul cu care ai lovit Nilul si du-te.
6. Iata Eu voi sta inaintea ta acolo la stanca din Horeb, iar tu vei lovi in stanca si va curge din ea apa si va bea poporul”. Si a facut Moise asa inaintea batranilor lui Israel.
7. De aceea s-a pus locului aceluia numele: Masa si Meriba, pentru ca acolo cartisera fiii lui Israel si pentru ca ispitisera pe Domnul, zicand: “Este, oare, Domnul in mijlocul nostru sau nu?”
8. Atunci au venit Amalecitii sa se bata cu Israelitii la Rafidim.
9. Iar Moise a zis catre Iosua: “Alege-fi barbati voinici si du-te de te lupta cu Amalecitii! Iar eu ma voi sui maine in varful muntelui si toiagul lui Dumnezeu va fi in mana mea”.
10. A facut deci Iosua cum ii zisese Moise si s-a dus sa bata pe Amaleciti; iar Moise cu Aaron si Or s-au suit in varful muntelui.
11. Cand isi ridica Moise mainile, biruia Israel; iar cand isi lasa el mainile, biruiau Amalecitii.
12. Dar obosind mainile lui Moise, au luat o piatra si au pus-o langa el si a sezut Moise pe piatra; iar Aaron si Or ii sprijineau mainile, unul de o parte si altul de alta parte. Si au stat mainile lui ridicate pana la asfintitul soarelui.
13. Si a zdrobit Iosua pe Amalec si tot poporul lui cu ascutisul sabiei.
14. Atunci a zis Domnul catre Moise: “Scrie acestea in carte spre pomenire si spune lui Iosua ca voi sterge cu totul pomenirea lui Amalec de sub cer!”
15. Atunci a facut Moise un jertfelnic Domnului si i-a pus numele: “Domnul este scaparea mea!”
16. Caci zicea: “Pentru ca mi-au fost mainile ridicate spre scaunul Domnului, de aceea va bate Domnul pe Amalec din neam in neam!”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

DOAMNE AJUTA!

DRAGI FRATI SI SURORI INTRU DOMNUL,FIE CA DUPA VIZITA PE ACEST BLOG,SA VA INTARITI INTRU CREDINTA IN DOMNUL SI SA ADUCETI SLAVA DOMNULUI DUMNEZEULUI NOSTRU IISUS HRISTOS SI TUTUROR SFINTILOR SAI.AMIN!